Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot is de nieuwe show van Thijs Kemperink. De cabaretier steekt zijn liefde voor Twente niet onder stoelen of banken.
Mensen uit het oosten van Nederland worden gezien als nuchtere types. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg lijkt hier het motto.

Kemperink is gefascineerd door deze houding en door de identiteit van deze streek. Daarom gaat hij op onderzoek uit.
Vaak wordt geroepen dat vroeger alles beter was, maar Kemperink ziet dit anders. Het aantal illegale etherpiraten is het grootst in jaren. De keten zitten vol met jongeren die daar geen woord Nederlands praten. En roddelen gebeurt nog steeds, maar een Tukker weet ook wanneer hij zich stoel moet houden.

In Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot deelt de cabaretier een waargebeurd verhaal, inclusief een vraag waar tot op de dag van vandaag nog geen antwoord op is. Niemand kan het antwoord geven, totdat Kemperink tijdens zijn wandeling op een dag Gerrit ontmoet. Gerrit kent het verhaal, maar wil er niets over kwijt. Of? Langzaam wordt duidelijk hoe de normen en waarden in het dorp vroeger werden nageleefd.
Daarnaast vraagt Kemperink zich af hoe dat tegenwoordig zit. Is de streek veranderd of is die na jaren nog steeds hetzelfde? Met de voorstelling brengt Thijs Kemperink een ode aan de regio.

Rondom deze voorstelling verschijnt de documentaire Overijsselse Streken bij RTV Oost, waarbij Thijs de streek intrekt op zoek naar de normen, waarden en tradities.