Speciaal voor de Twentenaren vertonen wij 'De Beentjes van Sint-Hildegard' zonder ondertiteling. Heb jij geen ondertiteling nodig om het Twentse dialect te begrijpen? Dan is dit je kans om de film zo puur mogelijk te zien!

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.

Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Deze vertoning is in samenwerking met LTO-Noord, afdeling Noord-Oost Twente. Ben je geen lid van LTO dan is dat geen probleem.

 

Herkomst: Nederland
Regie: Johan Nijenhuis
Met o.a. Herman Finkers, Johanna ter Steege
Twents gesproken, zonder ondertitels.
Duur: 103 minuten