Op donderdag 23 april vindt er een interessant Mini Symposium plaats voor iedereen die in aanraking komt met dementie of daarin geïnteresseerd is. We ontvangen meerdere gasten die u vanuit hun rol bijpraten over dementie.

Huisarts Dennis Olde Riekerink uit Denekamp vertelt over de rol van de huisarts met betrekking tot de eerste klachten en het verdere ziekteverloop van dementie. Vervolgens vertelt Jan Voortman, psycholoog, over het veranderende gedrag en karakter van mensen met dementie en hoe daar mee om te gaan. Aansluitend zal casemanager Ursula Groeneveld in gesprek gaan met een vrouw van 53 en haar man. Bij haar is 2 jaar geleden de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Het gesprek zal gaan over hoe zij en haar man erachter kwamen dat er ‘iets niet pluis was’, hoe zij ermee omgaan en hoe mensen reageren. Het popkoor Viventi uit Tilligte zal ter opluistering een paar nummers zingen die betrekking hebben op dementie.

Met deze avond hopen we dat vooral mensen met verschijnselen van dementie, mantelzorgers en mensen uit het werkveld, die met dementie te maken hebben, zich deze avond zullen aanmelden om herkenning en handvatten te kunnen krijgen, hoe zelf om te gaan met deze problematiek. Aansluitend kunnen de huisarts, psycholoog of de casemanager met u persoonlijk in gesprek gaan of met u van gedachten wisselen.
• Het Mini Symposium De avond vindt plaats op:
Donderdag 23 april 2020, in het Kulturhus Denekamp, Oranjestraat 23.
Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staat de koffie voor u klaar.
De avond start om 19.30 uur en rond 21.30 uur zal de avond eindigen.
Toegang is gratis; een vrije gift voor Alzheimer Nederland wordt bijzonder gewaardeerd.
Alle geïnteresseerden en betrokkenen bij dementie zijn van harte welkom!
Opgave: tot 16 april a.s. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 06-38594369
of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 06-22166587.

Dit mini symposium is een gezamenlijk initiatief van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD), Carint Reggeland, Zorggroep Sint Maarten, Buurtzorg Nederland.