Herinrichting openbare ruimte Oranjestraat - Molendijk

Misschien heeft u al wat gehoord over ideeën om de openbare ruimte in de hoek Oranjestraat/Molendijk anders in te richten. Het initiatief is ontstaan door de Vitality Club (een groep 50 plussers die samen buiten bewegen rondom het Kulturhus). Zij zouden op deze plek graag beweegtoestellen plaatsen, zodat ze op een laagdrempelige manier samen in beweging kunnen zijn.

Het idee is besproken met een aantal organisaties, die een directe betrokkenheid hebben met het thema gezondheid. Waaronder het Kulturhus, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, Buurtzorg, de gemeente, de scholen, Aveleijn en Natura Docet. We zien kansen om op deze manier een stuk openbare ruimte op te waarderen naar een bredere functie voor gezond bewegen, vergroening en duurzaamheid. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld beweegtoestellen en andere speelelementen voor jong en oud. Er is veel enthousiasme om dit initiatief nu breder te gaan verkennen en een herinrichtingsplan op te stellen.

Inmiddels hebben een aantal van bovengenoemde partijen gezamenlijk verder over de ideeën gebrainstormd. Op basis van die input wordt deze maand een eerste concept herinrichtingsplan (schets) verwacht.
Wij zouden graag met de direct aanwonenden van deze locatie het concept herinrichtingsplan willen bespreken. Uw mening is voor ons zeer waardevol en we willen dan ook graag dat u meedenkt. Met uw input kunnen we samen tot een definitief herinrichtingsplan komen.

Natuurlijk willen we graag een fysieke bijeenkomst organiseren, maar dat is vanwege corona op dit moment niet mogelijk. Als alternatief organiseren we, op een later te bepalen datum, een online bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst nemen we u mee in de eerste schetsen. U heeft dan de mogelijkheid een eerste reactie te geven of ideeën in te brengen.

Contact/meer informatie
Wij komen graag met u in contact en nodigen u uit om mee te denken. U kunt met ons bellen (0541-745300) of een e-mail sturen naar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). U ontvangt dan een uitnodiging voor de online bijeenkomst.

In de kaart hierboven is in rode omlijning de beoogde locatie van de herinrichting weergegeven.